Bücher und Spiele

Angesehen Produkte

Alles over geocaching Näher anschauen

Alles over geocaching

AllesOverGeo

Neu

Auf Lager

  • Bestellung vor 16.00 Uhr = Versand am gleichen Werktag.
  • 14 Tage Wiederrufsrecht
  • Mindestens 2 Jahre Garantie
  • Kundenservice bis 20:00 Uhr
  • Große Auswahl Produkten, fast alle auf Lager

€ 17,95

Enthält 9% MwSt.

zzgl. Versand

Mehr Info

Alles over Geocaching, door Jaap van Raffe en Tineke de Boer

This book is in Dutch.

Geocaching, schatzoeken met een GPS, wordt steeds populairder. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben het spel inmiddels ontdekt. Dat er zoveel geocachers zijn, is niet zo vreemd. Geocaching is gewoon de leukste manier om de natuur (of de stad) te verkennen. Je komt vaak op de mooiste plekken en het geeft een doel om op pad te gaan. Bovendien is elke schatzoektocht weer anders.

Om beginnende schatzoekers te helpen hebben Jaap van Raffe en Tineke de Boer het boekje ‘Alles over geocaching’ geschreven. In dit eerste Nederlandstalige handboek over geocaching leggen de auteurs duidelijk uit wat het spel inhoudt en hoe je mee kunt doen. Ze geven inzicht in de achtergronden van GPS, welke technieken er komen kijken bij het vinden van een cache en hoe je je GPS daarvoor gebruikt. Ook is er aandacht voor puzzels, het maken van caches, events, trackables, favorites, goodies, banners, paperless cachen en nog heel veel meer.

‘Alles over geocaching’ is een onmisbare gids voor zowel de beginnende als de meer ervaren geocacher. Met dit boek haalt de lezer meer uit het spel en wordt geocaching nog leuker.

Aantal pagina’s:         200
Uitvoering:                  paperback
Uitgever:                     Walla Walla
ISBN:                          978-90-813554-2-1

Bewertungen

Klasse 
2012-06-23

Het is een zeer handzaam boekje op zakformaat die je gemakkelijk mee kunt nemen tijdens het cachen (en dat kan soms best wel eens handig zijn, gezien de inhoud). Het begint met een leuke persoonlijke inleiding van de geocachers/auteurs zelf. Ze geven ook aan dat ze, gedurende hun cachersleven diverse zaken hebben opgeschreven en zo tot dit boekje zijn gekomen. Het is absoluut niet alleen voor nieuwe cachers, ook voor cachers die al een tijdje meegaan, is het een erg handig boekje.

Het is 200 pagina's dik en is verdeeld over 7 delen die weer bestaan uit verschillende hoofdstukken

deel 1 geocaching : introductie van het spel, geschiedenis, diverse websites
deel 2 gps en navigatie: oa basisbegrippen die van belang zijn, zoals: coordinaten enz.
deel 3 zelf geocachen: hoe kan je schatten zoeken, hoe kan je een geschikte cache uitzoeken enz
deel 4 navigeren bij geocachen: hoe gebruik je je gps bij het geocachen
deel 5 puzzels: uitgebreid deel over verschillende puzzelvormen (voor thuis en onderweg)
deel 6 zelf een cache plaatsen: waar moet je allemaal aan denken als je zelf een cache wilt maken
deel 7 overige zaken: geocachingevents, travel bugs, geocoin, challenges en bookmarklijsten maken en beheren, watchlist, banners, teken en lyme, handige software, paperless cachen.

Algemene indruk is uitermate goed, er wordt vreselijk veel uitgelegd en op een prettig leesbare wijze. Nadeel van een boek is dat soms zaken alweer verouderd zijn, bijv. de naam van een reviewer. Want op dat niveau kan je de inhoud echt verwachten. Er worden geen algemeenheden verkondigd, het gaat echt over specifieke details. Ook leuk te zien dat er voorbeelden worden gegeven, en er een typisch Nederlandse jargonlijst wordt genoemd. Er zitten enorm veel illustraties en leuke foto's in het boekje, er is dus een goede afwisseling tussen tekst en illustratie.

Het is voornamelijk geschreven op Groundspeak/geocaching.com. Er wordt wel verwezen naar een aantal andere geocache sites (terracaching.com, opencaching.com en opencaching.nl enz.). Er wordt duidelijk uitgelegd wat deze sites inhouden, compliment! Zo wordt er bijv. goed uitgelegd dat opencaching.nl niks te maken heeft met opencaching.com. Een fout die best wel eens gemaakt kan worden mijn inziens.
Nederlandse geocachingsites die een platform zijn voor geocaching.com worden allemaal genoemd. Globalcaching wordt zo ook een aantal keer genoemd, leuk! . Ook wordt er soms gerefereerd naar Belgie.

Verder is er een goede balans in uitleg over het veldwerk versus de website geocaching.com. Zo ook bij het maken van een cache. Hoe doe je dat in het veld en wat moet je doen op geocaching.com. Er is zelfs aandacht besteed aan HTML code. Daarnaast ook diverse info over paperless cachen, het loggen van travelbugs, CITO events, pocket queries enz. Software wordt ook nog genoemd. Ook GDAK staat in het boekje

Kortom, ik ben erg enthousiast en kan dit boekje zeker gebruiken, hij gaat de rugzak in tijdens het cachen, want mocht ik een kruispeiling moeten doen, kan ik hem er altijd bijpakken (normaliter laat ik het Robert oplossen )

Bedankt!

  • 3 von 3 Personen fanden diese Bewertung hilfreich.

Schreiben Sie eine Bewertung!

Eine Rezension schreiben

Alles over geocaching

Alles over geocaching

Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, kauften auch ...