Kwadrant Geocoin Antiek Brons
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Kwadrant Geocoin Antiek Brons

€ 29,95 Incl 21% BTW

€ 24,75 Exclusief belasting

block Niet op voorraad

Kwadrant Geocoin Antiek Brons

Dit is een functionele kwadrant coin waarmee u daadwerkelijk uw breedtegraad kunt lokaliseren.

Het kwadrant was vrij eenvoudig in zijn begindagen en had vele functies toegevoegd nadat het was verfijnd door landmeters en navigators. De eenvoudige methode is om één rechte lijn op een rij te zetten en deze naar de Poolster Polaris te richten. Dan zou de gewogen loodlijn die naar beneden bungelt de boog onderscheppen, de breedtegraad aangeven. Een meer gecompliceerde methode is om de hoogte van de zon op het middaguur te meten en dan zal het gebruik van een navigatiealmanak en een beetje wiskunde je breedtegraad overdag opleveren. Later bevatte het ook afwijkingsinformatie en raaklijnen. Je zou de hoogte van iets, je breedtegraad en nog veel meer kunnen meten. 

Een leuke eigenschap van het kwadrant was dat navigators niet recht in de zon hoefden te kijken om een meting te doen die nodig was met de kruisers. Elk van de twee bezienswaardigheden had een gat dat je gebruikte om een straal zonlicht in te stellen zonder de bezienswaardigheden te bekijken.

Het kwadrantenontwerp dat we hebben gemaakt, is gebaseerd op een paar verschillende kwadranten die in de jaren rond 1300 werden gebruikt; Voor de haalbaarheid van de productie zijn de vizieren die we hebben geïmplementeerd driehoekspunten. Anders zouden de gaten te klein zijn voor een kwadrant van deze grootte.

Ga naar  CompassRoseGeocoin.com voor instructies over hoe je deze coin kunt gebruiken.

  • 6.25  cm hoog
  • 6mm dik
  • Inclusief koord, gewicht en glazen kraal
  • Trackable op Geocaching.com
  • Heeft een eigen icoon dat je kunt zien op je profiel pagina in Geocaching.com  en als je een deze coin vindt of discovert

 

kwadrant-br
0.25 kg
Datasheet
Geocoins
Navigatie
Maat
groter dan 45 mm
Dieren
Nee
Graveren
Nee
chat Commentaar (0)